partnership met CliniX plaveit de weg naar de arbeidsmarkt

Het raakvlak tussen een expert klinisch onderzoek, een clean room operator en een quality assurance specialist? Het zijn alle drie profielen die erg gegeerd zijn op de Belgische arbeidsmarkt. Ze vereisen specifieke competenties die heel wat werkzoekenden maar al te graag zouden beheersen. Toch is dat vaak niet het geval. Net daarom worden opleidingen zoals CliniX georganiseerd. Randstad Professionals zet mee de schouders onder dit project.

cliniX:word onklopbaar in klinisch onderzoek

Heel wat Belgische bedrijven blinken uit in klinisch onderzoek en zijn naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. Daarom biedt de ULB (Université Libre de Bruxelles) de opleiding CliniX aan. Werkzoekenden krijgen de kans om vaardigheden te verwerven die onmisbaar zijn voor een job binnen klinisch onderzoek of Life Sciences.

 

theorie én praktijk

Heb je een wetenschappelijk diploma en heb je er altijd al van gedroomd om nieuwe geneesmiddelen te testen en als allereerste nieuwe medische technieken te leren kennen? Dan is CliniX je op het lijf geschreven.  

« De opleiding wordt in het Engels gegeven, neemt drie maanden in beslag en omvat 15-20 theoretische modules », legt Charlotte D’Hont, Life Sciences recruiter bij Randstad Professionals uit. « Daarbovenop zijn er praktijkgerichte oefeningen en een bedrijfsstage voorzien. Op die manier stomen we de cursisten helemaal klaar om een kans te krijgen op de arbeidsmarkt. »

 

bovenal een goeie feeling!

Als specialist in Human Resources heeft Randstad Professionals geen seconde getwijfeld om partner van CliniX te worden. Workshops, hulp bij het inoefenen van sollicitatiegesprekken, contacten leggen met klanten… Dat is wat Randstad Professionals aan de deelnemers te bieden heeft. « Het gaat om een structurele samenwerking, we gaan voor een duidelijke inhoudelijke bijdrage. »  

« We hebben de kandidaten enkele weken geleden ontmoet », vertelt Charlotte. « We willen hen graag beter leren kennen en hen advies geven bij het solliciteren. Bovendien is het de ideale gelegenheid om een toekomstige samenwerking te bespreken. »

 

gepersonaliseerde opvolging: elke kandidaat telt!

De deelnemers zijn voorlopig heel tevreden en Randstad Professionals is er zeker van dat ze dat zullen blijven. « We begeleiden elke kandidaat persoonlijk en maken er een punt van om als aanspreekpunt te fungeren. Bovendien bieden we menselijk advies op maat. De doelstelling? Een job in Life Sciences die in lijn ligt met hun vaardigheden en ambities », zegt Charlotte. De kandidaten zijn niet verplicht om met Randstad Professionals in zee te gaan. « Het gaat in eerste instantie om een feeling », aldus Charlotte. « We kijken ernaar uit om de handen in elkaar te slaan met kandidaten die met ons willen samenwerken en doen al het mogelijke om te zorgen dat ze een job vinden die perfect bij hen past.