waarom Randstad Professionals de perfecte partner is voor ICT-freelancers

IT is een branche waarin bijzonder veel freelancers aan het werk zijn. Daarnaast overwegen een heleboel IT-professionals op dit moment de overstap naar freelancewerk. Onzekerheid is daarbij een veelgehoorde struikelblok. Randstad Professionals kan als grootste HR-partner in België echter uitzonderlijk veel zekerheid en stabiliteit bieden aan IT-freelancers. Daarbij wil Randstad Professionals ook een correct advies geven over werken als freelancer, rekening houdend met individuele persoonlijkheden en ambities. We staken ons licht op bij Rob Lapere, Business Development Partner ICT bij Randstad Professionals, en Luc de Bolle, Business Manager ICT bij Randstad Professionals.

700 IT-experts aan de slag in meer dan 100 bedrijven


Luc de Bolle steekt van wal met een allereerste belangrijke reden waarom zoveel IT-freelancers voor Randstad kiezen: “Wij zijn een groot bedrijf dat veel opportuniteiten te bieden heeft. Freelancers kunnen met andere woorden lang voor ons aan de slag blijven. In onze groep zijn maar liefst 700 IT’ers aan het werk binnen meer dan 100 bedrijven. Dat betekent dat onze freelancers terechtkomen in een gigantisch netwerk waarin ze van elkaar kunnen leren en waarin er altijd mogelijkheden zijn.”

Rob Lapere vult aan dat periodes met iets minder activiteit onvermijdelijk zijn, bijvoorbeeld na een lang project, maar dat Randstad Professionals niemand ‘op de bank’ vergeet:

“We blijven komen met opportuniteiten”, verzekert hij. “Dit geeft je als freelancer standvastigheid op lange termijn.”


een financieel gezond bedrijf: dat voel je


“Veel freelancers hebben slechte ervaringen met partners die niet (op tijd) betalen, die contracten niet in orde maken, en ga zo maar door”, vertellen Luc en Rob. “Randstad is een stabiel, gezond bedrijf dat financiële garanties kan bieden – niet onbelangrijk voor een freelancer. We betalen facturen niet alleen ruimschoots op tijd, maar we kennen de arbeidsmarkt door en door, we weten hoe we administratie en verzekeringen moeten aanpakken.”
Rob vermeldt bijvoorbeeld dat Randstad Professionals freelancers de weg wijst naar de juiste verzekeringen, onder meer voor beroepsaansprakelijkheid en burgerlijke aansprakelijkheid, wat zeker voor startende freelancers interessant kan zijn.

 

‘human forward’: een echt partnerschap met freelancers

Rob voegt toe dat de ‘human forward’-aanpak van Randstad duidelijk tot uiting komt in de relatie met IT-freelancers: “Wij gaan een partnerschap aan met onze freelancers. Wanneer verkennende gesprekken bijvoorbeeld niet tot een opstart leiden, denken we actief mee over een ander parcours.”

“Als experts zijn wij in staat om win-winsituaties te detecteren en gericht te zoeken naar projecten waarin freelancers zich kunnen ontplooien. We bellen hen dan ook niet voor eender welke opdracht, maar enkel als er ‘muziek’ in zit.” - Luc

Tot slot benadrukt Rob dat transparantie heel belangrijk is voor Randstad Professionals – op tal van vlakken. “Ook financieel zoeken we naar het beste scenario voor IT-freelancers, en verder betrekken we hen bij interne events en bij wat er allemaal leeft binnen het bedrijf.”
Rob concludeert dat freelancen niet noodzakelijk synoniem is met een fragiele situatie. “Samen met ons kan een IT-freelancer een stabiele, mooie toekomst opbouwen.”