interim management : aanpak & verwachtingen van de markt veranderen volledig

Meer en meer bedrijven laten zich vandaag de dag ondersteunen door interim managers. Maar wat zijn de trends voor de toekomst en hoe ontwikkelt de markt zich? Michel Fouarge, Partner bij Randstad Interim Management, deelt zijn inzichten met betrekking tot de topmanagement-profielen waarin Randstad Interim Management zich specialiseert.

interim management onderging een metamorfose

Michel Fouarge merkt ten eerste op dat snelheid almaar belangrijk wordt in de interim management sector.

Terwijl we tien jaar geleden nog twee tot drie weken de tijd hadden om een kandidaat voor te stellen, moet een kandidaat vandaag op twee à drie dagen aan de slag zijn. Randstad Interim Management heeft zich natuurlijk aangepast aan deze ingrijpende evolutie, onder meer door computerprogramma’s en nieuwe technologieën in te schakelen. Randstad Interim Management gaat daarbij wel continu op zoek naar een goed evenwicht tussen ‘tech and touch’.

"Zo maken wij onder meer gebruik van Checkster, een tool om online referenties te verzamelen, zeer efficiënt en professioneel. Daarnaast loopt er een pilootproject met Flipbase, een tool waarmee een kandidaat zich in dertig seconden op een website kan voorstellen. Deze technologieën dragen bij tot een efficiëntere workflow, zonder daarbij evenwel het menselijke aspect uit het oog te verliezen.”

Randstad Interim Management laat zich niet verleiden tot een ‘quick and dirty’-aanpak: “We leveren snelheid, zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarom staan we erop zowel de klanten als de kandidaten face-to-face te zien. Tijdens zo’n persoonlijke ontmoeting worden de omstandigheden, objectieven, hypothesen en projecten voor beide partijen duidelijker. Dankzij een heldere briefing begrijpen we de noden van het bedrijf zeer goed en kunnen we ze optimaal doornemen met de kandidaat, wat het selectieproces kwalitatief ondersteunt.”

Het loont bovendien wel degelijk de moeite om – ondanks de toenemende druk – voldoende tijd te investeren in de zoektocht naar de juiste kandidaat, benadrukt Michel Fouarge. “De interim managers die we plaatsen, behoren tot het topmanagement: ze wegen mee op de strategie van een onderneming. Bovendien neemt een gemiddelde opdracht tien maanden in beslag, dus er zijn zware budgetten mee gemoeid. Op de markt zien we een gemiddelde dagprijs van 750 à 1200 euro. Interim managers hebben dus een grote impact – op meer dan één niveau.”

interim management: een markt in volle groei …

Volgens Michel Fouarge is de markt de laatste acht maanden gestabiliseerd. “Maar,” zo voegt hij toe, “als je de evolutie sinds 2011 bekijkt, dan merk je dat de markt met meer dan 30% gegroeid is. Ook Randstad Interim Management heeft de voorbije jaren een ‘double digit growth’ gekend. Daaruit kunnen we concluderen dat interim management voor bedrijven een alsmaar belangrijker middel wordt om crisis- en/of tijdelijke situaties aan te pakken.”

… en met een enorm potentieel

Michel Fouarge ziet bovendien nog groeikansen voor de hele branche. Hij verwijst hiervoor naar het feit dat maar liefst 60% van de opdrachten wordt ingevuld door financiële profielen. “Het is verbazend om te zien dat andere afdelingen, zoals General Management, HR, Logistiek, Productie, Sales & Marketing en ICT, veel minder snel een beroep doen op interim managers. Het wordt tijd dat daar verandering in komt.” Terwijl een aantal andere providers vooral Finance- of HR-gericht zijn, trekt Randstad Interim Management dan ook resoluut de generalistische kaart: “Wij kunnen alle types profielen aan onze klanten bezorgen en zijn in die zin perfect marktconform.”