‘remote management: de band met consultants is cruciaal

De businessunit HR van Randstad Professionals werft enerzijds vaste HR-profielen aan voor externe bedrijven en detacheert anderzijds consultants voor HR-opdrachten bij externe bedrijven. Dit houdt in dat de Business Development Partners van Randstad Professionals hun consultants niet dagelijks zien, maar hen vanop afstand opvolgen en aan ‘remote management’ doen. Hierdoor vormen onder meer evaluaties een uitdaging, maar daarnaast is het ook minder evident om een sterke band met consultants op te bouwen en te onderhouden. En daar hecht Randstad Professionals bijzonder veel belang aan. National Business Manager HR Yvoon Dekens en Recruitment & Talent Partner Isabelle Collard geven tekst en uitleg.

happiness management in de praktijk

Isabelle Collard: “In een vorig artikel onderstreepten we het belang van happiness management en bespraken we hoe onder meer de werkomgeving een invloed heeft op het welzijn van medewerkers – denk maar aan open spaces, flexplekken en ruimtes voor ontspanning. Omdat we weinig invloed hebben op de omgeving waarin onze consultants terechtkomen, besteden we extra aandacht aan de andere aspecten die bijdragen tot hun ‘happiness’. Zo geven we onze consultants veel vertrouwen en flexibiliteit, bewaken we mee hun werk-privébalans (onder meer door te zorgen dat het woon-werkverkeer niet te veel tijd in beslag neemt), selecteren we opdrachten in functie van hun ontwikkeling en interesses én maken we van frequent persoonlijk contact een erezaak. Er is nog werk aan de winkel, maar hun welzijn is iets waaraan we volop aandacht moeten en willen schenken.”

Dat Randstad Professionals persoonlijk contact hoog in het vaandel draagt, betekent dat een Business Development Manager zijn consultants vaak opbelt en ontmoet, legt Isabelle Collard uit. Maar het gaat verder dan dat: “Een band opbouwen gebeurt ook via onze verschillende events en activiteiten. Drie keer per jaar organiseren we bijvoorbeeld een Coday (Consultant Day) waar we onze consultants samenbrengen rond een bepaald thema. Daarnaast organiseren we conferenties in samenwerking met onder meer Claeys & Engels rond ‘hot topics’ die we heel diepgaand benaderen.”

 

jaarlijkse teambuilding op de “Clipper Stad Amsterdam”

“Een keer per jaar organiseren we bovendien een teambuildingactiviteit”, vult Yvoon Dekens aan. “De inhoud van die activiteit varieert, maar het doel is altijd: elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen. Zo brengen we binnenkort met onze consultants een dag op zee door op onze ‘Clipper Stad Amsterdam’, een luxueuze zeilboot van 76 meter lang. Het schip beschikt over 31 zeilen en kan met zijn totale oppervlakte van 2200 vierkante meter maar liefst 115 gasten verwelkomen.”

De Clipper is niet zomaar een zeilboot, benadrukt Yvoon: “Frits Goldschmeding, de oprichter van Randstad, wou een twintigtal jaar geleden bijdragen aan de opleiding en werkervaring van jongere werklozen en schoolverlaters in kader van een werkervaringsproject. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam liet hij daarom de clipper bouwen, een groot passagierschip waar 200.000 manuren aan werd gewerkt. Het schip vaart onder de Nederlandse vlag op alle wereldzeeën en komt elk jaar naar ons, waarop wij onze partners (consultants en contactpersonen) uitnodigen aan boord. Op 28 en 29 augustus is het opnieuw zover: lekker eten, rondkuieren op de boot, luisteren naar een interessante gastspreker, … Het belooft een fijne dag te worden!”